Ted Boss & The Remains.

1971 is niet alleen het geboortejaar van singer-songwriter en bandleider Ted Boss maar ook de titel van het binnenkort te verschijnen en nu al door kenners als episch omschreven debuut album.
Vijf decennia later komt alles voor Boss samen: een zevenkoppige ‘all star’ band die de dampende mix van met soul doordrenkte rock met verve draagt. Het frisse nieuwe song materiaal telt als opmaat voor de album release met vooruitzicht op zoveel mogelijk live shows, de plek waar Ted Boss & The Remains optimaal tot zijn recht komt.

Gitarist Joris de Haan (Stories from Shamehill) ondersteunt smaakvol de partijen van Boss (Pulser, Allright Baby) en Manfred de Rooy (Doña Pessy, Soul Society) legt op Larry Graham geinspireerde groovy baspartijen onder de vaak emotioneel geladen vuige tracks. Torsten Stähler (Possum belly overalls) complimenteert met zijn overstuurde bluesharp het melodische element en drummer Bas de Vries (Kopvoeter, Springtime Confusion) houdt alles ritmisch stevig en doeltreffend bij elkaar. Achtergrondzangers Doña Pessy (Soul Society, Bob Color) en Ro Krom (Gotcha!, Kraak & Smaak) brengen met hun strakke vocalen de soul in de set en met hun percussieve toevoegingen de funk in de tracks.
Als geheel vormen ‘The Remains’ een hechte en strakke ondersteuning voor de doorleefde dansbare rhythm & blues die Ted Boss & The Remains te bieden heeft.

Boek Ted Boss & the Remains via [email protected] / 0629523735